Šoping u Segedinu

 

Pročitao sam da je svaki 10. kupac u Segedinu iz Srbije, što nije iznenađujuće. Cene i ponuda robe u Segedinu je znatno bolja, nego u bilo kom gradu na severu  Vojvodine i konkurentni su sa ponudom Novog Sada i Beograda.  Kupci, koji  pazare u Segedinu su spremni da provedu ceo dan u šopingu, bez obzira što moraju čekati na graničnom prelazu, jer ako traže povrat AFE (PDV-a), mogu da uštede i do 20% od početne cene (u Mađarskoj je PDV 27%).

U Segedinu uglavnom kupuju Subotičani, Senćani i Kikinđani koji žive blizu granice sa Mađarskom.

Kupovina u Mađarskoj

Najčešće kupuju garderobu (koja je jeftinija čak i od subotičkog buvljaka), prehrambenu i tehničku robu. Najposećeni šoping centri su Arkad, Szeged plaza, Tesco, Auchan, Metro itd.

Naši gradjani uglavnom kupuju markiranu robu u prodavnicama C&A, H&M, Deichmann, Takko, Zara, Mark & Spencer, čije prodavnice postoje već i u Srbiji, ali ne u Vojvodini. Tehnička roba je takođe jeftina, ako se uzme u obzir povrat PDV-a.

Bitno je spomenuti i prodavnice u centru Segedina koje nisu tako posećene, ali imaju čak i veću ponudu i popuste nego prodavnice u šoping centrima. Vredi ih posetiti jer tako možete da vidite i grad Segedin, koji je izuzetno lep i očuvan!

Kupovina u Segedinu u Mađarskoj

Prehrambeni proizvodi iz Mađarske se uveliko troše u Subotici i njenoj okolini, mnogo naših sugrađana mesečne kupovine obavlja u Segedinu ili Tompi, ali i buvljak je pretrpan sa hranom koja dolazi od naših suseda.

Mnogo naših građana kupuje pored garderobe, tehnike i prehrambenih proizvode i opremu za kuću i baštu. Postoje posebne specijalizovane robne kuće za to, kao što je Baumax, Obi i Praktiker gde ćete pronaći sve što Vam je potrebno za ulepšavanje Vašeg životnog prostora.